Produžen rok do 30. lipnja 2021. godine. za novčanu pomoć građanima čije su zgrade stradale u potresu

Poštovani suvasnici,

Prijave građana za radove hitne sanacije dimnjaka, popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja/pridržanja opasnih dijelova zgrade čije su zgrade stradale u potresu zaprimat će se do 30. lipnja 2021. godine.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je izmjenu Javnog poziva za dodjelu novčane pomoći za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i okolice kojom se rok za podnošenje prijava zaključuje s danom stupanja na snagu Prvog Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.Radi pojednostavljenja procesa prijave, smanjenja papira, nepotrebnog čekanja u redovima te lakše obrade samih zahtjeva, prijave se zaprimaju digitalno i to putem e-Hitni popravak zgrada oštećenih u potresu, sustava e-Građani.

Zahtjev se može predati i osobno, svakim radnim danom od 9,00 do 14,00 sati na lokaciji Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u Zagrebu, Vinogradska cesta 25.

Radi se o pomoći do 20.000 kuna za svaku samostalnu jedinicu u zgradi, a spomenuti iznos namijenjen je za pomoć za hitne sanacije dimnjaka, zabatnog zida, dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja ili pridržanja opasnih dijelova zgrade koji su mogu ugroziti život.

 

Više informacija na poveznici u privitku

https://mgipu.gov.hr/vijesti/produzuje-se-rok-za-prijavu-steta-za-hitnu-sanaciju-zgrada-ostecenih-potresom/11150